Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΖΕΛΕ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ- ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΥ

Μέρος δεύτερο της σειράς "Μάθετε για την αλόη Βέρα"σήμερα. Μην παραλείψετε να διαβάσετε και το πρώτο μέρος ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ καθώς και τα άρθρα που θα επακολουθήσουν αυτού.

ΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΖΕΛΕ ΑΛΟΗΣ ΒΕΡΑ

Το ζελέ Αλόης Βέρα περιέχει περισσότερα από 200 θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να χωριστούν στις παρακάτω κατηγορίες
ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ
Η Αλόη Βέρα περιέχει ένα ευρύτερο φάσμα βιταμινών, αλλά οι πιο σημαντικές είναι οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες C και Ε και η β – Καροτίνη, ο πρόδρομος της βιταμίνης Α. Είναι επίσης μια από τις ελάχιστες φυτικές πηγές στον κόσμο βιταμίνη Β12 –αν και σε μικρή ποσότητα.
ΜΕΤΑΛΛΑ – ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ
Αυτά περιλαμβάνουν μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρο, χαλκό, χρώμιο, ασβέστιο, νάτριο, σελήνιο και κάλιο, όλα απαραίτητα συστατικά στη χημεία και τις διεργασίες ενός υγιούς οργανισμού.
ΑΜΙΝΟΞΕΑ
Ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 22 αμινοξέα ( τις μονάδες οικοδόμησης των πρωτεϊνών) και η Αλόη Βέρα προσφέρει τα είκοσι από αυτά. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, ότι προσφέρει 7 από τα 8 απαραίτητα αμινοξέα τα οποία δεν είναι σε θέση να παρασκευάσει ο οργανισμός μας και τα οποία πρέπει να χορηγηθούν μέσω της τροφής.
ΣΑΚΧΑΡΑ
Αυτά περιλαμβάνουν τους πιο σημαντικούς πολυσακχαρίτες, οι οποίοι επιδρούν στο ανοσοποιητικό σύστημα.
ΠΕΠΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ
Λιπάσες και Πρωτεάσες διαλύουν την τροφή και βοηθούν την πέψη.
ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ ΕΝΖΥΜΑ
Αυτά μειώνουν τις φλεγμονές.
ΦΥΤΙΚΕΣ ΣΤΕΡΟΛΕΣ
Οι τρείς κύριες μορφές τους δρουν σαν ισχυροί αντι- φλεγμονώδεις παράγοντες.
ΛΙΓΝΙΝΗ
Αυτή η αλκοόλη δίνει στην Αλόη Βέρα την ικανότητα της να διαπερνά την επιδερμίδα για να εισχωρήσει σε βάθος.
ΣΑΠΩΝΙΝΕΣ
Αυτά είναι φυτικές γλυκοσίδες με ιδιότητες σάπωνος, που ασκούν ισχυρή αντιμικροβιακή δράση ενάντια στα βακτήρια , τους ιούς, τους μύκητες και τους ζυμομύκητες, όπως για παράδειγμα τον μύκητα candida ή «Άφθα».
ΑΝΘΡΑΚΙΝΟΝΕΣ
Οι πιο σημαντικές είναι η αλοϊνη και αιμοδίνη, οι οποίες αν και σε ελάχιστες ποσότητες, είναι αρκετά ισχυρά παυσίπονα και αναγνωρίζεται ότι διαθέτουν αντιβακτηριδιακή και ιοκτόνο δράση.

ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ Η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ

Είναι αποτελεσματική γιατί προσφέρει ένα πλούσιο κοκτέιλ από μικροθρεπτικά στοιχεία, η συνδυασμένη δράση και ισορροπία των οποίων παράγει ένα ισχυρότερο αποτέλεσμα, από ότι θα αναμενόταν από κάθε στοιχείο χωριστά. Αυτό συμβαίνει γιατί λειτουργούν ως ομάδα, ενισχύοντας τη δυναμικότητα μεταξύ τους –λειτουργία γνώστη ως συνεργία. Διαθέτει επίσης προσαρμογενείς ιδιότητες, που σημαίνει ότι κάθε άτομο παίρνει από αυτήν ακριβώς αυτό που έχει ανάγκη, συνεπώς τα πλεονεκτήματα διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ Η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

Η Αλόη Βέρα, λόγω των θρεπτικών της ιδιοτήτων, βοηθά αρχικά στην αποφυγή τραυματισμών στον επιθήλιο και, όταν αυτό υφίσταται κάποιο τραυματισμό, ενισχύει την επούλωση. Τα αντιοξειδωτικά αντιμετωπίζουν τις καταστρεπτικές «ελεύθερες ρίζες», τα ασταθή στοιχεία που παράγονται από τον οργανισμό μας αλλά και βρίσκονται σε ρυπογόνες ουσίες, όπως επίσης συμβάλλουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας γήρανσης. Μια μακριά αλυσίδα σακχάρων στην Αλόη Βέρα, επιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στη ρύθμιση της δράσης του.
Το επιθήλιο αποτελεί όρο της ανατομίας που ορίζεται ως εξής «μια στοιβάδα κυττάρων που καλύπτει το σώμα ή που αποτελεί το πλαίσιο μιας καλύπτρας που συνδέεται μαζί της».
Το μεγαλύτερο επιθήλιο είναι το δέρμα μας, αλλά περιλαμβάνονται επίσης και η επένδυση του υπογάστριου, οι βρογχικοί σωλήνες και η περιοχή των γεννητικών οργάνων. Δεν είναι απορίας άξιο ότι η Αλόη είναι το ίδιο αποτελεσματική στην επιδερμίδα όπως και στη σωστή λειτουργία του εντέρου.
ΚΑΝΤΕ ONLINE ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: