Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΟΗ ΒΕΡΑ

Συχνά αποκαλείται το «θαυματουργό φυτό» και η Αλόη Βέρα είναι ένα φυτό με πολλές εκπλήξεις. Ανθίζει σε ζεστά και ξηρά κλίματα, και πολλοί-λανθασμένα- το θεωρούν κάκτο. Στην πραγματικότητα αποτελεί μέλος της οικογένειας των Κρινοειδών. Παραμένει υγρό, όταν άλλα φυτά μαραίνονται και πεθαίνουν, κλείνοντας τους πόρους του για να αποφεύγει την απώλεια υγρασίας. Υπάρχουν περισσότερες από 300 ποικιλίες αλόης, αλλά το φυτό της Aloe Barbadensis Miller (Αλόη Βέρα) είναι αυτό που χρησιμοποιήθηκε κατ’ εξοχήν από τον άνθρωπο, λόγω των ευεργετικών ιδιοτήτων που παρουσιάζει.

Η Forever Living Prοducts έχει γίνει συνώνυμο με την Αλόη Βέρα μιας και βρίσκεται στην αγορά από το 1978 και είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός, καλλιεργητής και διανομέας Αλόης Βέρα και προϊόντων Αλόης Βέρα στον κόσμο κατέχοντας το 80% της αγοράς. Διαθέτει πάνω από 40.000 στρέμματα ιδιόκτητων καλλιεργειών Αλόης , με πάνω από 50 εκατομμύρια φυτά τα οποία ωριμάζουν χωρίς τη χρήση εντομοκτόνων ή άλλων χημικών. Η Forever δεν αφήνει κανέναν εξωτερικό παράγοντα να επηρεάσει τα άριστης ποιότητας προϊόντα της καθώς ελέγχει όλα τα στάδια παραγωγής

Αρχαίες καταγραφές δείχνουν ότι τα πλεονεκτήματα της Αλόης Βέρα είναι γνωστά εδώ και αιώνες. Οι ιαματικές του ιδιότητες είναι γνωστές για περισσότερα από 5.000 χρόνια.

Ο George Ebers ανακάλυψε για πρώτη φορά τις αρχαίες της ρίζες το 1861, σ’έναν αιγυπτιακό πάπυρο του 1.500 π.Χ. Έλληνες και Ρωμαίοι γιατροί τη χρησιμοποιούσαν με μεγάλη επιτυχία σαν θεραπευτικό βότανο. Οι ερευνητές ανακάλυψαν επίσης ότι, τόσο οι αρχαίοι Κινέζικοι όσο και Ινδιάνικοι πολιτισμοί, χρησιμοποιούσαν την Αλόη Βέρα. Οι βασίλισσες της Αιγύπτου την συσχέτιζαν με την ανάδειξη της φυσικής τους ομορφιάς, ενώ στις Φιλιππίνες χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με γάλα. Τα είδη της Αλόης αναφέρονται στη Βίβλο, και ο μύθος λέει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε τη νήσο Σοκότρα στον Ινδικό Ωκεανό για να έχει στη διάθεση του προμήθειες Αλόης, προκειμένου να θεραπεύονται οι τραυματισμένοι στρατιώτες του. Ωστόσο η γρήγορη ανάπτυξη της τεκμηριωμένης ιατρικής επιστήμης στον δυτικό κόσμο, καθώς και η κίνηση προς λιγότερο εύκρατα κλίματα, οδήγησαν στη μείωση της δημοτικότητας και διαθεσιμότητας της Αλόης Βέρα.

Στη σημερινή εποχή, παρ’ όλο που τα ιαματικά και θεραπευτικά μέτρα είναι αρκετά αποτελεσματικά, η μακροχρόνια χρήση τους συχνά ενέχει παρενέργειες για τους ασθενείς. Συνεπώς, όλο και περισσότεροι άνθρωποι – όπως και επιστήμονες- στρέφονται πάλι στις πιο παραδοσιακές, και συχνά πιο φυσικές λύσεις που είχαν παραμεληθεί για πολλά χρόνια.

Σαν αποτέλεσμα, η Αλόη Βέρα για άλλη μια φορά έλκει την προσοχή, καθώς έχει την ικανότητα να προσφέρει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στη υγεία μας και τον τρόπο ζωής μας. Δεν περνά ούτε μια εβδομάδα τώρα χωρίς να προβληθεί η Αλόη Βέρα στις σελίδες «υγείας» των μεγάλων εφημερίδων και περιοδικών.

Τώρα μάλιστα μπορούμε να έχουμε την Αλόη Βέρα και σε κλίματα όπου δεν αναπτύσσεται με τη διαδικασία που είναι γνωστή ως «σταθεροποίηση». Για παράδειγμα, εάν κόψετε ένα μήλο και το αφήσετε στον αέρα, το φρούτο γρήγορα θα χάσει το χρώμα του. Το ίδιο ισχύει και με την Αλόη. Στη φύση, το εσωτερικό του φύλλου είναι καλά προστατευόμενο από τον σαρκώδη εξωτερικό φλοιό, που εμποδίζει την απώλεια υγρασίας και το προφυλάσσει από την ατμόσφαιρα. Όταν το φύλλο κοπεί, αρχίζει η διαδικασία της οξείδωσης και, εάν δεν δοθεί προσοχή, ένα μεγάλο μέρος του πολύτιμου ζελέ του με τις ευεργετικές ιδιότητες του, θα χαθεί.

Η σταθεροποίηση είναι μια διαδικασία διατήρησης του ζελέ, σε μια κατάσταση πολύ κοντά στην αυθεντική του μορφή, χωρίς να χάνεται η φυσική δύναμη και αποτελεσματικότητα του. Χωρίς τη Σταθεροποίηση, θα αρχίσει η φθορά, ακόμα και στην περίπτωση της κατάψυξης. Η Forever Living Products είναι κάτοχος της πατέντας της διαδικασίας Σταθεροποίησης και έχει αναπτύξει τη γνώση και την πείρα της σε σχέση με την Αλόη, σε τέτοιο βαθμό, όσο κανείς άλλος

ΚΑΝΤΕ ONLINE ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: