Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΧΙΝΑΚΕΙΑ

Του Δρ. Στέφανου Καραγιαννόπουλου-Καθηγητή Παθολογίας Πανεπιστημιου Αθηνών
(αναδημοσίευση από το περιοδικό της Forever Hellas--Cyprus)

Η εχινάκεια αποτελεί ένα από τα τρία πιο δημοφιλή βότανα των ΗΠΑ με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 500.000.000$. Ίσως γιατί σήμερα χρησιμοποιείται ευρύτατα ως το πλέον δοκιμασμένο βότανο για την πρόληψη της γρίπης και των άλλων ιώσεων του χειμώνα. Μέχρι το 1920, ο΄πότε ανακαλύφθηκαν τα αντιβιοτικά, είχε τη θέση ειδικού φαρμάκου για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού.
Η εχινάκεια διεγείρει ειδικά κύτταρα του αμυντικού συστήματος (μακροφάγα) και ειδικές αμυντικές ουσίες (κυτοκίνες, IL1,TNF-a,INF). Όλη αυτή η κινητοποίηση της άμυνας καθιστά το άτομο πρακτικά "άτρωτο" απέναντι στις ιώσεις του χειμώνα που ταλαιπωρούν ιδιαιτέρα τα άτομα της τρίτης ηλικίας. Δεν προκαλεί προβλήματα αλλεργίας και είναι ικανοποιητικά ανεκτή από τον οργανισμό. Σπανιότατα έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες λόγω χρήσης της, 'όπως εξανθήματα, κνησμός, ναυτία. Παρόλα αυτά πρέπει να απφεύγεται η χρήση της από ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς, π.χ χρόνιοι νεφροπαθείς ή με χρόνια αιματολογικά νοσήματα.
Κλινικές μελέτες έδειξαν ότι η εχινακίνη, ένα γλυκοσίδειο που περιέχεται στο φυτό Echinacea, προφυλάσσει αποτελεσματικά κατά των ιώσεων και των μικροβίων που δημιουργούν τα αναπνευστικά προβλήματα του χειμώνα.
Χρησιμοποιείται προληπτικά τους μήνες της γρίπης (Δεκέμβριος-Φεβρουάριος) και όχι συνεχώς πάνω από 4-8 εβδομάδες.
Αν ο οργανισμός χρειάζεται περαιτέρω θωράκιση μπορεί να συνεχιστεί η χρήση της μετά από διακοπή λίγων εβδομάδων. Η εχινάκεια συμβάλλει δραστικά στη μείωση της έντασης και της διάρκειας των συμπτωμάτων της γρίπης, ακόμη και στην πλήρη παρεμπόδιση της εκδήλωσης τους. Για την πρόληψη χορηγούνται δύο δισκία, δύο φορές την ημέρα. Ο χρόνος έχει μεγάλη σημασία: Ξεκινήστε την αντιμετώπιση αμέσως μόλις νιώσετε το πρώτο σύμπτωμα του κρυολογήματος. Ιδιαίτερα στα βότανα, η έγκαιρη λήψη συμβάλλει σημαντικά στην επιτυχή δράση.
Το Echinacea Supreme της Forever σε μορφή δισκίων περιέχει τις δυο υψηλής δραστικότητας μορφές της Echinacea (Purpurea και Angustifolia) καθώς επίσης Goldenseal (Hyndrasis Canandensis) και εκχυλίσματα κουκουτσιού από σταφύλι, συστατικά που έχουν συνεργική δράση στην ενίσχυση του αμυντικού συστήματος. Λαμβάνοντας δυο δισκία Echinacea Supreme σε καθημερινή βάση θωρακίζετε τον οργανισμό σας ενάντια στις ιώσεις που παρουσιάζουν έξαρση ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

_____________________________________________________________________________
Από το επιστημονικό αυτό άρθρο καταδεικνύεται η η σημασία της εχινάκεια για ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα.
Μπορείτε να προμηθευτείτε την Εχινάκεια της Forever Living , τηλεφωνικά η online
 Τηλεφωνήστε μας στα 2105018493  και 6938979887
Μην ξεχάσετε να μας ρωτήσετε για το εκπτωτικό πρόγραμμα 15%


Παραγγείλετε ONLINE από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (ESHOP). Μπείτε στο κατάστημα μας ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ
και στη συνέχεια το ΔΙΑΤΡΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: